Barnhemsvägen 16

Varmt välkomna till en toppfräsch och välplanerad etage-5:a på idylliska Bastuhöjden i Skuru, där gavelläget ger bra ljusinsläpp hela dagen. Tack vare bostadens privata atmosfär har man här en äkta radhuskänsla med egen entré till bostaden och ingen granne ovanför. Härlig terrass där man kan grilla och
Läs mer
Utgångspris
5 295 000 kr
Rum Boarea Månadsavgift Våningsplan Hiss Balkong Byggnadsår
5 97 kvm 6 900 kr 2 Nej Ja 2007
Upplåtelseform Bostadsrätt
Adress Barnhemsvägen 16
Postadress 131 46 NACKA
Område Skuru
Kommun Nacka
Rum 5
Boarea 97 kvm
Våningsplan 2
Hiss Nej
Byggnadstyp Flerbostadshus
Balkong Ja
Byggnadsår 2007
Utgångspris 5 295 000 kr
Terrass (Entréplan)
Mycket trevlig terrass i sydväst läge. Här ges möjlighet att möblera med både grill och hörnsoffa samt kompletterande möblemang och växter. Ett stenkast bort ligger vackra Bastusjön som glimmar under soliga timmar.

Hall (Entréplan)
Välkomnande och fräsch hall med säkerhetsdörr och ljusa färger som fördelar badrum och vardagsrum på ett naturligt sätt. Bra förvaringsutrymmen i skjutdörrsgarderob. Golv bestående av grå klinker och ljusa väggar.

Vardagsrum med matplats (Entréplan)
Trivsamt, rymligt och välplanerat vardagsrum som avgränsas av köket samt terrassen och därmed lämpar sig perfekt för sociala tillställningar. Gott om plats för stor soffa och fåtöljer, matgrupp för 4-8 personer, mediamöbler, TV och kompletterande möblemang. Ekparkettgolv och ljust målade väggar.

Kök (Entréplan)
Ett stilrent, fräscht och påkostat Marbodal-kök i vinkel med generösa arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter. Den öppna planlösningen mot matplatsen och vardagsrummet med stora fönsterpartier i sydost släpper in mycket dagsljus och gör det väldigt behagligt att arbeta här. Köket är utrustat med bänkskiva & stänkskydd av kalksten, Tapwell blandare och ljusgrå luckor. Påkostade vitvaror från NEFF med kyl/frys, Ugn med ångfunktion, micro, fläkt, häll med fullflex och diskmaskin från Siemens.

Master Bedroom (Entréplan)
Det största sovrummet intill köket och vardagsrummet har en imponerande takhöjd och ger gott om plats för skjutdörrsgarderober och dubbelsäng med nattduksbord. Fönsterpartier i hörnläge ger ett behagligt ljusinsläpp. Ekparkettgolv och väggar i grått.

Badrum (Entréplan)
Stort och fräscht helkaklat badrum med utrustat med komfortvärme, TM/TT, avlastningsbänk, förvaringsskåp, handfat och spegelskåp med ljusslinga samt duschhörna och WC. Golvet utgörs av grå klinkerplattor och väggar utgörs av vita och grå kakelplattor. Duschset från Tapwell.

Sällskapsrum (Ovanvåning)
Elegant sällskapsrum med imponerande takhöjd vilket skapar en luftig känsla. Sällskapsrummet kan även disponeras som ett gästrum. Golvet utgörs av Ekparkett och väggarna går i vit kulör.

Sovrum 2 (Ovanvåning)
Det andra sovrummet har gott om plats för säng och nattduksbord, förvaringsgarderober och datorhörna. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Sovrum 3 (Ovanvåning)
Det tredje sovrummet är ungefär lika stort som det andra, även här finns gott om plats för säng och nattduksbord samt förvaringsgarderober. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Badrum (Ovanvåning)
På ovanvåningen finns hemmets andra helkaklade badrum. Även detta utrustat med komfortvärme. Ytterligare utrustning: handfat och spegelskåp med ljusslinga samt badkar och WC. Golvet utgörs av grå klinkerplattor och väggar utgörs av vita och grå kakelplattor. Duschset från Tapwell.

Byggnadsinformation

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2007
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas

Energideklaration

Status Utfört (2023-10-31)
Energiklass A

Föreningen

Namn BRF Sjöbrisen
Byggnadsår 2007
Byggnadstyp Flerbostadshus
Org.form Bostadsrätt
Org.nummer 769614-1113
Om föreningen Brf Sjöbrisen ligger på Bastusjöhöjden i Skuru, Nacka. Föreningen består av 24 lägenheter med adresserna Barnhemsvägen 8-16. Våra lägenheter stod klara för inflyttning i december 2008.

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande basbelopp debiteras säljare.
Pantsättningsavgift 1% av gällande basbelopp debiteras pantsättaren per uttagen pant.
Gemensamma utrymmen Gemensamt soprum med Brf Sjökristallen. I intilliggande byggnad finns ett gemensamt Cykelrum.
Möjlighet att hyra förråd i källaren till Brf Bastusjön för 250 kr/mån.
Föreningens ekonomi Föreningen planerar för närvarande inga avgiftsändringar enligt mail från styrelsen 2023-11-27.
TV/bredband Avtal med TeliaSonera avseende bredband för data, digital-tv och telefoni (samtalskostnad debiteras separat).
Tillåts juridisk person Nej
Tillåts delat ägande Nej
Renoveringar Utförda renoveringar:
2016 Renovering av hiss
2017 Byte av ytterdörrar
2017 Stamspolning
2018 Nya borrhål för bergvärme (Bastusjöns Samfällighetsförening)
2020 Bytt värmepumpar (Bastusjöns Samfällighetsförening)
2023 Spolat avloppstammarna

Planerade renoveringar:

Övrigt:
Överlåtelse- samt pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Observera att nedtagning av väggar och/ eller väsentliga förändringar och ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.
Parkering I området Bastuhöjden finns cirka 60 parkeringsplatser utomhus. Avgift: 500 kr/mån.
Har den som säljer en parkering får köparen ta över den. I mån av plats kan man hyra en extra plats. Just nu inga platser lediga, finns kö enligt mail från styrelsen 2023-11-27.

Ekonomi

Pris 5 295 000 kr
Månadsavgift 6 900 kr
I månadsavgiften ingår Värme, vatten, kabel-TV (Telia TV-bas), bredband 250 Mbit, telefoni.
Indirekt nettoskuldsättning 702 833 kr
Gabriel Bilir Reg. Fastighetsmäklare 070 421 94 50 gabriel@bergetsro.se