Doktor Widerströms Gata 76

KOMMANDE
· Kontakta mäklare Rasmus Logärd (070-740 43 62) för mer information och eventuell önskan om visning ·
Rum Boarea Månadsavgift Våningsplan Hiss Balkong
2 59 kvm 3 670 kr 2 Nej Ja
Upplåtelseform Bostadsrätt
Adress Doktor Widerströms Gata 76
Postadress 129 54 Hägersten
Område Fruängen
Kommun Stockholm
Rum 2
Boarea 59 kvm
Våningsplan 2
Hiss Nej
Balkong Ja

Byggnadsinformation

Energideklaration

Status Inte utfört

Föreningen

Namn BRF Nackspegeln
Org.form Bostadsrätt
Org.nummer 769608-6656
Om föreningen Brf Nackspegeln Bostadsrättsföreningen Nackspegeln bildades 2003 och fastigheten Nackspegeln1 förvärvades i juni samma år. Husen byggdes 1954 – 1955. Fastighetens adresser är Doktor Widerströms gata 31-39, 52-94. Husbeståndet består av flerfamiljshus i tre våningar, samt ett i fem våningar. Hiss finns endast i femvåningshuset. Föreningen består av 224 lägenheter, varav 204 bostadsrätter. Det finns även 3 lokaler som hyrs ut kommersiellt.

Läs mer på föreningens hemsida: https://nackspegeln.se
Gemensamma utrymmen Det finns även tillgång till flera cykel- och barnvagnsförråd, samt gemensam tvättstuga med 4 tvättmaskinsrum, samt torkrum och torktumlare.

Till varje lägenhet finns ett källarförråd och ett matkällarförråd i källarutrymmet, utom för femvåningshuset som har motsvarande förråd på vinden.

Föreningen har även inrett en föreningslokal för medlemmarnas privata arrangemang, samt ett övernattningsrum som de boende kan hyra för en rimlig avgift
Föreningens ekonomi Föreningen har en god ekonomi. Underhåll genomförs med eget kapital. Mer än 80 procent av upplånat kapital vid köpet av fastigheten har amorterats. Låneandelen är endast ca 1300 kr/kvm. Efter 15 år av oförändrade månadsavgifter höjdes de med 7,5 procent i oktober 2023. Det utesluter inte kommande avgiftshöjningar beroende på kostnadsutvecklingen under 2024 och 2025.
Äkta förening Nej
TV/bredband Varje lägenhet har fri tillgång till såväl Tele2:s basutbud av TV kanaler som Telias bredband med hastigheten 1000/1000.
Tillåts juridisk person Nej
Tillåts delat ägande Minst en delägare ska bosätta sig och vara skriven på adressen vid köpet.
Renoveringar Föreningen har bland annat genomfört nedanstående underhålls- och förnyelseåtgärder under åren:

Stambyten i alla badrum, som inte tidigare åtgärdats av föregående fastighetsägare. Byten av samtliga fönster till 3-glastyp. Komplettering och renovering av samtliga tak. Renovering och uppgradering av tvättstugan, bl.a. med nytt bokningssystem, nya tvättmaskiner, nya torktumlare, samt elmangel.

Låssystemen till entréer och gemensamma utrymmen har bytts ut och uppgraderats, bl.a. med bricklås till gemensamma utrymmen. Undercentralen för inkommande fjärrvärme har uppgraderats med nya värmeväxlare. Gårdsytorna har försetts med lekplatser och gångvägar med farthinder. Växtligheten i samtliga rabatter har förnyats. Samtliga entrédörrar har bytts ut och entréerna har försetts med nya gatunummerskyltar. Sophanteringssystemet har förnyats, med 4 st nedgrävda avfallsbehållare, så kallade Moloker, samt miljöstuga för källsortering, allt placerat utmed Doktor Widerströms gata. Från 2023 är en av Molokerna ombyggd för enbart matavfall.

Elsystemet har förnyats med nya undercentraler i lägenheterna. Elsystemet är i allmänhet av typen tvåfas. Utrustning som kräver trefassystem kan alltså inte installeras. Dock har vissa lägenheter indragen 3-fassystem, efter uppgradering utförd av tidigare borättsägare, där stamledningsdragningen gjort det möjligt.

Upprustning av trapphusen med målning och byten av belysningssystem har genomförts.

Byten av samtliga färskvattenledningar och kopplingar/ventiler i källarplanen har genomförts. Ny gångvägsbelysning s.k. pollare och julbelysning i träd har installerats. Föreningens webbsida har uppdaterats. Föreningen har upprättat en Underhållsplan som sträcker sig fram till 2030 och som senast är uppdaterad vintern 2024.

Åtgärder mot radon i kvarstående lägenheter med underkända värden har genomförts. Målning av samtliga källargångar är gjorda.

Löpande genomförs: Systematiskt brandskyddsarbete, med dokumenterade brandsskyddsronderingar ca 4 gånger/år och nödvändiga åtgärder. Årlig säkerhetskontroll av lekplatserna och hissen i femvåningshuset. Återkommande stamspolning av köksavloppen. Energideklaration med OVK och radonmätning görs vart tionde år, och det kommer att genomföras våren 2024.

Övrigt:
Överlåtelse- samt pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Observera att nedtagning av väggar och/ eller väsentliga förändringar och ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.
Parkering Garage (13 st), P-platser med elstolpe för motorvärmare (18 st), samt P-plats i lokal för MC (6 st) finns att hyra. Kölistorna till garage och P-plats är dock mycket långa, med många års väntetid.

Ekonomi

Månadsavgift 3 670 kr
Rasmus Logärd Reg. Fastighetsmäklare 070 740 43 62 rasmus@bergetsro.se