Parkvägen 8

SÅLD
TVÅ FUNGERANDE KAKELUGNAR - STARK BF MED LÅG BELÅNING - 1565 KR/KVM - BYGGÅR 1912 - HÖGT I TAK - STILRENT RENOVERAD

Välkommen till denna suveräna sekelskiftesvåning i en utav Råsundas vackraste fastigheter med ståtlig fasad från 1912 som andas charm och historia. Ett unikt tillfälle att förvärva en av Gamla Råsundas vackraste
Slutpris
6 800 000 kr
Rum Boarea Månadsavgift Våningsplan Hiss Byggnadsår
3.5 90 kvm 3 954 kr 4 Nej 1912
Upplåtelseform Bostadsrätt
Adress Parkvägen 8
Postadress 169 35 Solna
Område Råsunda
Kommun Solna
Rum 3.5
Boarea 90 kvm
Våningsplan 4
Hiss Nej
Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1912
Slutpris 6 800 000 kr
HALL
Hallen är stor och sammanstrålar med våningens samtliga rum, och är därför lite av lägenhetens hjärta. Här finns goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder och god förvaring via inbyggda garderober.

VARDAGSRUM
Sällskapsrummet är stort med gott om utrymme för en större soffgrupp och för annat möblemang som bokhyllor och tv-möbler. Det stora fönstret ger ett fantastiskt ljusinsläpp och ger rummet ljus hela dagen lång. Här finns en fungerande kakelugn som värmer skönt under årets kalla månader. Ena väggen har en fantastisk väggmålning i original som tillför ännu mer historia till bostaden.

MATSAL
Sällskapsrummet för oss vidare in mot matsalen, Ursprungligen ett stort och väl tilltaget rum som idag avgränsats och tillfört ett till sovrum till bostaden. Salongen kan möbleras efter eget tycke och smak och lämpar sig utmärkt som bibliotek eller matsal. Det går att ta ned väggen för att återskapa planlösningen om så önskas.

SOVRUM 1
Vidare från salongen når du det stora sovrummet som med dess vita fungerande kakelugn skänker värme och romantik!. God förvaring via inbyggda garderober och fönster i behagligt söderläge. Golvet pryds även här av ett vackert trägolv.

SOVRUM 2
Sovrum i anslutning till matsalen som passar utmärkt som ett extra sovrum, arbetsrum eller gästrum. Stort fönsterparti skänker ett härligt ljusinsläpp till rummet. Används idag som kontor/gästrum.

KÖK
Fantastiskt och nyrenoverat kök (2023) med rejäla arbetsbänkar och stänkskydd av marmor. I köket finns också ett vackert skafferi med glasdörrar som inte bara ger charm utan även bra förvaring. Kökets två fönster, ett stort och ett mindre, som vetter mot innergården i öster, skapar ett trivsamt ljusflöde. I köket finns påkostade vitvaror bestående av ugn, häll med fläkt ovan, kyl/frys, diskmaskin, vinkyl och micro. Gott om förvaring bakom ljusgråa skåp.

BADRUM
Stilrent och upprustat badrum (2023) med ny toalettstol, duschvägg, duschmunstycke/blandare, tvättmaskin, kommoder, bänkskiva, handfat, blandare, målat tak och pax fläkt. Stilfullt badrum som inger charm och känsla av sekelskiftet med modern touch.

Byggnadsinformation

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1912
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

Status Utfört (2019-11-29)
Energiklass E

Föreningen

Namn BF Solgården u.p.a.
Byggnadsår 1912
Byggnadstyp Flerbostadshus
Org.form Bostadsrätt
Org.nummer 715200-1454
Om föreningen Föreningen äger och förvaltar fastigheten Eken 2 på adressen Stråkvägen 4B i Solna. Föreningen består av 25 bostadsrätter om totalt 2 271 kvm och 1 lokal om 100 kvm. En lägenheten har upplåtits som bostadsrätt under 2021.
Gemensamma utrymmen Innergård, bastu & relaxrum samt cykelförråd.
Föreningens ekonomi Föreningen har inte tagit något beslut om kommande avgiftsändringar enligt samtal med styrelsen 2023-09-21.
Äkta förening Ja
TV/bredband Föreningen har avtal med Telia gällande TV Basutbud 24 kanaler samt bredband 250/250 som ingår i månadsavgiften.
Tillåts juridisk person Nej
Tillåts delat ägande Ja
Renoveringar Utförda renoveringar:
2023 - Renovering av samtliga fönster mot stråkv./parkvägen
Slipning och lackning av entrédörrar och uppfräschning av tvättstuga
2022 - Byte av liggande avloppsstammar
2022 - Stamspolning
2022 - Montering av taksäkerhet mot Parkvägen
2021 - Asbestsanering i källaren, samt isolering av kall- och varmvatten rör samt värmerör
2021- Avslut på balkongrenovering
2021- Renovering och målning av fönster i vindslägenheterna.
2021 - Byte av samtliga rör i bastudel
2021 - filmning av liggande avlopp i källaren
2020 - Renovering av bastu- och relaxavdelning samt partiellt stambyte
2020 - Byte av KV.rör till aluplex och avstängningsventiler
2020 - Besiktning av fastighet
2020 - Påbörjad renovering av balkonger mot Stråkvägen
2019 - Renovering hiss
2018 - Stamspolning
2017 - Ventilationskontroll utförd och åtgärdad
2013 - Målning av fönsterbågar samt tätning av tätnings-och dammlister.
2008 - Renovering av tak, fasad och balkonger
2004 - Fönster
2000 - Trapphus

Övrigt:
Överlåtelse- samt pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Observera att nedtagning av väggar och/ eller väsentliga förändringar och ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.
Parkering Föreningen har inga egna parkeringsplatser eller garage.

Ekonomi

Pris 6 800 000 kr
Månadsavgift 3 954 kr
Inkl Värme, vatten, TV och Bredband.
Indirekt nettoskuldsättning 77 881 kr
Gabriel Bilir Reg. Fastighetsmäklare 070 421 94 50 gabriel@bergetsro.se