Rådmansgatan 75

KOMMANDE
Välkommen till en optimalt planerad och totalrenoverad 4:a med två badrum och exklusiva materialval invid lummiga Tegnérlunden.
Lägenheten erbjuder en trivsam öppen planlösning med genomgående smartbelysning, härligt ljusinsläpp via stora fönsterpartier och fransk balkong.

De två sovrummen vetter mot en lugn innergård med ett badrum en suite. Det
Läs mer
Rum Boarea Månadsavgift Våningsplan Hiss Byggnadsår
4 79 kvm 5 562 kr 2 Ja 1971
Upplåtelseform Bostadsrätt
Adress Rådmansgatan 75
Postadress 113 60 STOCKHOLM
Område Vasastan
Kommun Stockholm
Rum 4
Boarea 79 kvm
Våningsplan 2
Hiss Ja
Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1971
Hall:
Välkomnande och öppen hall med coem marmor och vitmålade väggar samt en rejäl säkerhetsdörr. Gott om utrymme för avhängning med specialbeställd hatthylla.

Kök:
Kök i öppen planlösning med tillhörande köksö integreras med lägenhetens vardagsrum som skapar en härlig rymd och ett allrum att socialisera i. God förvaring och specialbeställda skåpsluckor samt ritbart och magnetiskt stänkskydd.

Köket är utrustat med integrerad fullstor kyl, frys, diskmaskin och induktionshäll. I köksön finns gott om förvaring, eluttag och plats för mikrovågsugn.

Badrum gäst:
Genomgående coem marmor med påkostade materialval såsom specialbeställt måttanpassat spegelskåp, smartbelysning, elektrisk golvvärme, elektrisk handdukstork, vikdusch, dolt avlopp, infällda rör, nisch med vägghängd toalett samt tvättpelare.

Vardagsrum:
Tre stora fönsterpartier erbjuder gott om ljusinsläpp med vy över Vasastans sekelskiftesfastigheter. Möjlighet att öppna upp den franska balkongen som vetter ut mot Upplandsgatan.
Vardagsrummet erbjuder en öppen och lättmöblerad planlösning med gott om utrymme och plats för soffgrupp, mediemöblemang samt matplats.
Goda förvaringsmöjligheter genom en platsbyggd push to open garderob.

Barnrum/gästrum/kontor:
Ett rum som går att anpassa utifrån behov. Används idag som ett barnrum men kan även nyttjas som ett trevligt gästrum eller funktionellt kontor.

Passage:
Passage som avskiljer sovrumsdel och badrum en suite mot vardagsrum och kök med tillhörande integrerat städskåp eller skafferi.

Master Sovrum:
Rymligt avskilt sovrum med vitmålade väggar som vetter mot lugn innergård. Stort fönsterparti med vacker utsikt. Plats för en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord.

Sovrum:
Stort fönsterparti med vacker utsikt och mycket ljusinsläpp mot lugn innergård. Plats för skrivbord, stol, säng och nattduksbord.

Badrum en suite
Stilrent badrum med påkostade materialval såsom svävande duschvägg, dolt avlopp, genomgående coem marmor, infällda rör, smartbelysning, elektrisk golvvärme, elektriska handdukstorkar, specialbeställt måttanpassat spegelskåp och nisch med vägghängd toalett.

Rumsdisponering
3rok enligt ekonomisk förvaltare, disponeras idag som 4rok.

Byggnadsinformation

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1971
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

Status Utfört (2020-02-11)
Energiklass E

Föreningen

Namn BRF Mjölnaren
Byggnadsår 1971
Byggnadstyp Flerbostadshus
Org.form Bostadsrätt
Org.nummer 702002-7749
Om föreningen Huset är byggt 1971 och innehar 52 lägenheter fördelat på sex våningar samt två lokaler i bottenvåningen.

Läget är centralt, men ändå ett lugnt område, i korsningen mellan Upplandsgatan och Rådmansgatan, i närheten av Tegnérlunden. Adressen är Rådmansgatan 75.

Bostadsrättsföreningen Mjölnaren, som bildades i mars 1969, är en stabil förening med god ekonomi.

Lägenhetsfördelningen per plan:
• Plan ett till fem: en 4:a, en 3:a, en 2:a samt sex 1:or.
• Plan sex: en 3:a, en 2:a samt fem 1:or.

Huset innehar en vind där det finns förråd samt en mycket trevlig takaltan med utsikt över stan. I källaren finns tvättstugan med nya maskiner (två tvättmaskiner och en torktumlare), det finns även ett torkskåp samt en mangel. Källaren innehar även ett cykelrum samt ett garage med 19 platser.

De två bostadsrättslokaler som finns i huset innehas i dagsläget av en butik och ett meditationscentrum.
Gemensamma utrymmen tvättstuga, soprum, cykelrum
Föreningens ekonomi Avgiftsförändringar skedde senast i januari 2024.
Äkta förening Ja
TV/bredband Huset är anslutet till kabel-tv via Tele2 med ett gruppavtal som innefattar Digital-TV HD bas samt bredband 250/50 för en totalkostnad på 150 kr/månad.
Tillåts juridisk person Nej
Tillåts delat ägande Föreningen accepterar ägande tillsammans med släkting (t.ex. 90/10%)
Renoveringar Nya belysningsarmaturer i bl.a. garage, tvättstuga, soprum, cykelrum (2024)
Ventilation, byte av motorer och genomgång av värmeåtervinningssystem (2023).
Stambyte (2021).
Elstigare (2021).
Ventilation (2021).
Nya LED-armaturer i korridorerna (2020).
Ny undercentral (2019).
Byte av fläkt i frånluftsventilationen (2017).
Nytt torkskåp i tvättstugan (2015).
Ytterligare optimering av ventilationssystem (2014).
Byte av horisontella stammar i bottenplan (2014).
Byte av fläktmotorer och styrning av ventilation (2011).
Ommålning och byte till strömsnåla armaturer i korridorer och trapphus (2011).
Optimering av undercentral (2010).
Tak (2009).
Spolning av stammar (mars 2009).
Byte av tvättmaskiner och torktumlare (2008).
Renovering av fasad (2005).
Målning och av fönster (2005).

Kommande renoveringar:
Tak, byte av plåt 2024
Putsfasad, renovering 2025
Byte av hiss 2025

Övrigt:
Överlåtelse- samt pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Observera att nedtagning av väggar och/ eller väsentliga förändringar och ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.
Parkering 19 platser finns i huset, för aktuell kostnad för medlemmar i föreningen, kontakta garageansvarig. Generellt sett är kön inte lång.

Garageplatsen uthyrs i befintligt skick att användas till uppställningsplats för av hyresgästen nyttjad personbil. Andrahandsuthyrning är ej tillåten. Hyresgästen skall hålla garageplatsen i bra skick och inte använda den till annat ändamål än uppställning av fordon. Däcksbyte och enklare reparationer är tillåtet under förutsättning att platsen återställs till ursprungligt skick.

Avtalet sträcker sig över 3 månader. Uppsägning av avtalet ska ske skriftligen till ansvarig styrelsemedlem samt till föreningens ekonomiske förvaltare minst 3 månader före den avtalade hyrestidens utgång. I annat fall är avtalet förlängt med 3 månader.

Vid upprättat kontrakt utkvitteras en garagenyckel som återlämnas vid kontraktsslut.

Ekonomi

Månadsavgift 5 562 kr
Inkl värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 141 kr/mån för bredband.
Ronni Mleczkovicz Reg. Fastighetsmäklare 072 332 06 66 ronni@bergetsro.se