Rålambsvägen 48

KOMMANDE
Välkomna till en av brf Fredhälls charmigaste ettor! Här bor du i en välskött förening med god ekonomi och fullt med trevliga gemensamhetsutrymmen. Du finner även ett stambytt badrum, vackra furutiljor på golvet i original och stora fönsterpartier som bidrar med ett härligt ljusinsläpp i bostaden.

Bor du i
Läs mer
Boarea Månadsavgift Hiss Byggnadsår
27 kvm 1 893 kr Nej 1931
Upplåtelseform Bostadsrätt
Adress Rålambsvägen 48
Postadress 112 56 STOCKHOLM
Område Kungsholmen - Fredhäll
Kommun Stockholm
Boarea 27 kvm
Hiss Nej
Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1931
Hall
Välkomnande hall med bra förvaringsmöjligheter direkt in till vänster via rymlig garderob. Furutiljor i original på golvet vilket är genomgående för bostaden och tapet på väggar.

Allrum
Väldisponerat allrum med plats för önskat möblemang såsom säng, soffa, tv-möbel eller annat önskat. Vitmålade väggar med fondvägg.

Kök
Funktionellt kök med förvaringsmöjligheter bakom vita över- och underskåp. Vitt kakel på väggarna och arbetsyta ovan bänkskiva i träskiva. Utrustat med diskho, blandare och gasspis.

Badrum
Badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Utrustat med dusch och badkar, handfat, wc och spegelskåp med förvaring.

Övrigt
Till lägenheten hör nyttjanderätten av ett vindsförråd.

Byggnadsinformation

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1931
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

Status Inte utfört

Föreningen

Namn Brf Fredhäll
Byggnadsår 1931
Byggnadstyp Flerbostadshus
Org.form Bostadsrätt
Org.nummer 702000-6305
Om föreningen BRF Fredhäll är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar med 789 lägenheter och nära 60 lokaler. Föreningen bildades 1931. Byggår 1931-1933.

För mer information se föreningens hemsida: https://brffredhall.se/
Gemensamma utrymmen Föreningen har barnvagnsförråd, tvättstugor, gästlägenheter, bastu och gym mm.
Föreningens ekonomi Styrelsen höjde månadsavgiften med 12% från och med 1/1 2024. Styrelsen följer noga utveckling av våra kostnader och arbetar ständigt för att säkra en hållbar ekonomi för vår förening. På bakgrund av detta kan ytterligare avgiftshöjningar komma att bli nödvändiga
Äkta förening Ja
TV/bredband TV: Tele2:s (tidigare Com Hems) basutbud ingår samt det digitalt okodade startutbudet om 9 st kanaler.

Bredband: Föreningen har tecknat ett avtal med Bahnhof om bredband. Kostnaden tillkommer utöver månadsavgiften. Hastigheten på bredbandet är 1 000 Mbit till respektive lägenhet.
Tillåts juridisk person Nej
Tillåts delat ägande Minsta andel vid delat ägande är 10%.
Renoveringar Under åren 1990-92 byttes samtliga stammar till badrum i föreningen ut. Samtidigt renoverades alla badrum i föreningen. En stor majoritet av stammarna har under 2010 högtrycksspolats. Föreningens köksstammar byttes under slutet av 1960-talet och relinades i olika etapper t.o.m. 2013. I december 2021 genomfördes ytterligare en stamspolning i både kök och badrum.

Alla elledningar (stigarledningar) byttes ut 1990-92 med nya dragningar fram till lägenhet.

Föreningen har under åren 2016-2018 renoverat samtliga 5 av föreningens fastigheters fasad inkl. tak, fönster samt balkonger. Samtliga fönster målades om i samband med fasadrenoveringen.

Under maj och juni 2022 genomfördes injustering av värmesystemet samt byte av radiatorventiler på samtliga element i föreningen. Uppföljningen på detta samt installation av nya termostater genomfördes under början på 2023. Ett fåtal lägenheter kvarstår att slutföras p.g.a. ingen åtkomst och kommer att hanteras hösten 2023.

Alla föreningens lägenheter fick en godkänd OVK maj 2016. Ny OVK genomfördes hösten 2022. Åtgärder av underkända objekt kommer att utföras hösten 2023.

För närvarande finns det inga större renoveringar planerade enligt föreningens hemsida 2023-08-09.
Parkering Totalt finns fem p-platser i föreningen. Tre av dessa hyrs av lokalhyresgäster (företag) och två av dem är omvandlade till laddplatser. Inga p-platser som föreningen förfogar över finns att hyra för medlemmar, men parkeringsmöjligheterna i Fredhäll överlag är förhållandevis goda.

Ekonomi

Månadsavgift 1 893 kr
inkl. värme, VA samt kabel-tv(grundutbud).
Nathalie Jensen Reg. Fastighetsmäklare 076 000 11 00 nathalie@bergetsro.se