Råsundavägen 127, Vån 5/5

SÅLD
Välkommen till denna unika vindsfyra högst upp bland takåsarna med en golvyta om 132kvm (ca 110 kvm boa & ca 22 kvm bia) mitt på Solnas paradgata i Gamla Råsunda. Här ges nu chansen att få flytta in i denna fantastiska vindslägenhet fördelat på två plan i vackert hus Anno
Slutpris
8 400 000 kr
Rum Boarea Biarea Månadsavgift Våningsplan Hiss Byggnadsår
4 110 kvm 22 kvm 4 654 kr 5 Ja 1912
Upplåtelseform Bostadsrätt
Adress Råsundavägen 127, Vån 5/5
Postadress 169 50 SOLNA
Område Råsunda
Kommun Solna
Rum 4
Boarea 110 kvm
Biarea 22 kvm
Våningsplan 5
Hiss Ja
Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1912
Slutpris 8 400 000 kr
HALL
Efter att ha tagit hissen hela vägen upp till femte våningsplanet och kommit innanför tröskeln finns det gott om plats för av hängning direkt till vänster bakom skjutdörrar. Hallen rymmer även en praktisk hallmöbel om så önskas. Direkt vid entrén möts man av genomgående vackert trägolv från "Siljan" med golvvärme under och här får man prov på att detta är något utöver det vanliga.

KOK
Stort och trivsamt sällskapskök som gör matlagningen till ett nöje. Stilrent renoverat med bänkskivor av kvartskomposit samt ny diskho. Här finns all maskinell utrustning, gott om arbetsyta och förvaring bakom vita skåp samt finsnickrade & platsbyggda hyllor av träslag. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, fläkt, kyl och frys samt diskmaskin. Stor yta invid fönsterpartiet for matplats för 8-10 personer. Väggarna är målade i vit kulör och på golvet ligger det vackert trägolv.

VARDAGSRUM
I centrum står bostaden grandiosa sällskapsrum som bjuder på en fantastisk atmosfär med sina dryga fem meter i takhöjd. Har finns mycket att bli förtjust i, de synliga takbjälkama, det vackra spröjsade fönsterpartiet med vacker vy över Råsundas takåsar, det genomgående vackra trägolvet och mycket mer. Sammantaget är detta ett ljust och luftigt rum med gott om möbleringsalternativ.

SOVRUM 1
Via hallen nås detta rymliga sovrum som idag nyttjas som barn rum. Ett rofyllt rum med charmiga vinklar och snedtak som också bjuder till olika möbleringsalternativ. Trivsamt fönsterparti i insynsfritt och fritt läge. Här finns yta för säng, skrivbord, garderober och annan möblering om så önskas. Vitmålade väggar och vackert trägolv. Även här finns en gömd katt-vind som bjuder på extra förvaring.

SOVRUM 2
Stort sovrum tillika master-bedroom med generösa ytor för större kontinentalsang, byråer och annat om så önskas. Platsbyggda garderober med vita speglade dörrar som erbjuder fantastiska förvaringsmöjligheter. Även har finns ett vackert spröjsat fönsterparti med vacker, insynsfri vy.

ETAGEPLAN/ SOVRUM 3
Etageplanet nås via en svängd trapp från vardagsrummet. Har uppe finns det olika möjligheter för nyttjande. Rummet använd idag som kombinerat gäst- och arbetsrum. Går med fördel att möblera med större kontinentalsäng, soffbord, soffa och skrivbord. Det går också att nyttja som en försträckning utav vardagsrummet. Trivsamt insynsfritt takfönster med enastående vy över Råsunda och Arenastadens sky-line. Har finns aven en Inredd och mycket rymlig katt-vind i anslutning till etageplanet som rymmer mycket förvaring.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger bostadens rymliga badrum som får räknas som ovanligt stort för lägenhetstypen. Väggarna är helkaklade med stora vita kakelplattor och på golvet, som har golvvärme, ligger mörkt klinker. Här finns en ny tvätt och torkmaskin placerade under en arbetsbänk, toalett, duschhörna, handdukstork, kommod med ovanliggande spegelskåp, förvaringsskåp på vägg samt stort badrumsskåp integrerat i ena väggen. Möjlighet finns att skapa ett extra badrum med ingång från master-bedroom och ta viss yta från befintligt badrum.

FÖRRÅD
Till bostaden följer ett rymligt förråd om ca 3kvm som ligger precis utanför bostadens ytterdörr på samma våningsplan.
Möjligheten finns aven att hyra ytterligare ett förråd i källaren till en kostnad om 100-200kr/mån beroende på storlek. Detta hanteras enligt intern kö.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har en gemensam tvättstuga. Det finns aven cykel förråd runt gård med samfällighetsförening.

FÖRENING
Ekonomiskt stark förening med väldigt låg skuldsättning om 2296kr/kvm boyta och de flesta större renoveringar utförda.

Byggnadsinformation

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1912
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

Status Utfört (2020-05-11)
Energiklass E

Föreningen

Namn BRF Torkskåpet, Oxeln 3
Byggnadsår 1912
Byggnadstyp Flerbostadshus
Org.form Bostadsrätt
Org.nummer 769603-8210
Om föreningen Brf torkskåpet, Oxeln 3 består av 15 stycken lägenheter. Byggår: 1912
Gemensamma utrymmen Innergård, tvättstuga samt gemensamt förråd för cyklar och barnvagnar i källaren.
Föreningens ekonomi Antagligen kommer en avgiftshöjning ske någon gång under 2024 med idag okänd storlek enligt föreningens hemsida 2024-01-17
Äkta förening Ja
TV/bredband Kabel-TV och internet Via ComHem som ingår i månadsavgiften.
Tillåts juridisk person Nej
Tillåts delat ägande Kan accepteras.
Renoveringar Utförda renoveringar:
Stambyte 1993
Elstigar och omdragning av el i lgh 1993
Renovering av tak Renovering av hiss 1993
Ny värmepanna 1993
Målning av fönster 2003
Tillbyggnad av balkonger mot gården 2007
Säkerhetsdörrar till alla lägenheter 2012
Trapphusrenovering i tidstypisk stil 2012
Renovering av rökkanaler 2012
Renovering av vädringsbalkonger 2014
Målning av fönster, utsidan och mellan 2015
Byte av gasservisledning 2015
Stuprör mot gården omdragna 2015
Renovering av balkongräcke mot gatan 2016
Målning av entreportal, bleck längs fasaden, trapphusfönster 2016
Byte av stamventiler 2017
Byte av trasiga radiatorventiler i lägenheter 2017
Nytt expansionskärl till värmepumpen 2018
Ny varmvattenpump och backventil 2018
Montage av taksäkerhet runt skorstenar 2019
Ventilationsåtgärder med bl a nya frånluftsfläktar på taket 2019
Byte av fjärrvärmecentral 2020

Inga planerade renoveringar för närvarande enligt mail från styrelsen 2023-09-14.

Övrigt:
Överlåtelse- samt pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Observera att nedtagning av väggar och/ eller väsentliga förändringar och ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.
Parkering Det finns fåtal P-platser. Kön sköts av samfälligheten. Parkeringsmöjligheter i området är annars Boendeparkering Solna.

Ekonomi

Pris 8 400 000 kr
Månadsavgift 4 654 kr
avgiften Ingår varme, vatten, nuvarande ägare har tillgång till förråd med egen Ingång på samma våningsplan.
Indirekt nettoskuldsättning 208 413 kr
Gabriel Bilir Reg. Fastighetsmäklare 070 421 94 50 gabriel@bergetsro.se
Assisterande fastighetsmäklare Emillio Afram Reg. Fastighetsmäklare 070 020 22 26 emillio@bergetsro.se