Roslagsgatan 36A

Välkommen till en härlig trerummare i SKULDFRI förening i populära Sibirien! Den underbara sekelskiftesatmosfären i form av generös takhöjd, stora fönster i fil och plankgolv möter fina materialval och ett sobert kulörtema.

Halvöppen planlösning mellan det fina köket och vardagsrummet med ett vackert ljusinsläpp från höga fönsterpartier. Med plats
Läs mer
Utgångspris
6 295 000 kr
Rum Boarea Månadsavgift Hiss Byggnadsår
3 60 kvm 2 451 kr Ja 1884
Upplåtelseform Bostadsrätt
Adress Roslagsgatan 36A, BV mot gård
Postadress 113 55 STOCKHOLM
Område Vasastan
Kommun Stockholm
Rum 3
Boarea 60 kvm
Hiss Ja
Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1884
Utgångspris 6 295 000 kr

Byggnadsinformation

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1884
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

Status Utfört (2019-05-11)
Energiklass E

Föreningen

Namn BRF Roslagsgatan 36
Byggnadsår 1884
Byggnadstyp Flerbostadshus
Org.form Bostadsrätt
Org.nummer 769603-7196
Om föreningen Huset byggdes 1884 och ligger i kvarteret Ingemar 4. Föreningen upplåter 36 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt.
Gemensamma utrymmen Tvättstuga
Föreningens ekonomi Förändring av månadsavgiften är inte planerad enligt mail från styrelsen 2024-06-05.
Äkta förening Ja
TV/bredband Analogt grundutbud från ComHem.
Tillåts juridisk person Nej
Tillåts delat ägande Ja
Renoveringar Utförda renoveringar:
År 1932 började en omfattande renovering och ombyggnad av huset, hissar installerades, fasaden byttes ut, alla lägenheter utom 4 stycken i gathuset fick bad samt sina torrklosetter utbytta till vattenklosetter. De fyra lägenheter som fortfarande inte hade bad fick använda den dusch som fanns på vinden. Under denna ombyggnad installerades även centralvärme och lägenheterna utrustades med ett kylskåp som rymde ca 8 liter. I samband med denna renovering togs även alla kakelugnar bort och man byggde även små lägenheter i gathuset. Denna ombyggnation var färdigställd 1936.

1982 började en ny ombyggnation med stambyte och en nydragning av elen. I gathuset byggdes en vindsvåning och i samband med detta togs vindsduschen bort. Man lät även bygga en tvättstuga och ett soprum på gården där det tidigare hade varit lägenheter. Ytterligare ingrepp på huset gjordes och man tog bort en lägenhet på varje plan så att det blev större lägenheter.

Föreningen bildades i december 1998, tillträddes 1 december 2000 och består av 40 lägenheter varav 4 hyresrätter. Vi har även 3 lokaler.

2002 gjordes en uppfräschning av tvättstugan och soprummet och en fönsterrenovering påbörjades. Ytterligare en uppfräschning togs vid 2005, denna gång en genomgående renovering av trapphus, inklusive hissar, entré och armatur.

2009 byttes samtliga maskiner i tvättstugan och husets entréport byttes.

2010 installerades ett öppet kommunikationsnät (fiber) i fastigheten, och samtliga lägenheter och lokaler har nu tillgång till ett stort utbud av TV-, telefoni- och bredbandstjänster. Ett nytt passersystem installerades i fastigheten med elektroniska nyckelbrickor för att öka säkerheten och dörrpassager för alla boende i fastigheten. Brickan används även för att boka tvättstugan, som även går att boka via hemsidan och via din iPhone.

2011 gjordes en större uppdatering av innergården med ny växtlighet och bättre belysning. Även fasaden mot gatan renoverades och samtliga portar och glaspartier byttes mot nya.

2012 totalrenoverades soprummet med nya kärl och förbättrad sophämtning. Ett barnvagnsförråd byggdes på innergården.

2017 Byte till säkerhetsdörrar

2018 Stuprör, gårdshus samt Målning av tak

2019 Energideklaration, OVK

2021 Byte av rör under och mellan husen upp till i nivå med markplan, inkl. nödvändiga åtgärder som följde av filmning av stammarna i fastigheten.

2022 vattenledningar som läckt har bytts ut i Studion och hissdörr i trapphuset har lagats

2023 Under räkenskapsårets har fönster och dörrar målats på utsidan.

Pågående renoveringar:
Arbetet med att återställa hyreslokal i källaren har fortlöpt.
Ett arbete med att fixa nödvändiga delar på fasaden påbörjades.
Renovering av vagnhuset på gården har också utförts.

Planerade renoveringar:
Stamrenovering 2032 enligt underhållsplan

Övrigt:
Överlåtelse- samt pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Observera att nedtagning av väggar och/ eller väsentliga förändringar och ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.
Parkering Föreningen har inga garageplatser eller andra parkeringsplatser.

Ekonomi

Pris 6 295 000 kr
Månadsavgift 2 451 kr
Ink vatten och värme samt analogt grundutbud från ComHem. Obligatoriskt tillägg för kabel-tv 57kr/mån
Ronni Mleczkovicz Reg. Fastighetsmäklare 072 332 06 66 ronni@bergetsro.se
Assisterande fastighetsmäklare Emillio Afram Reg. Fastighetsmäklare 070 020 22 26 emillio@bergetsro.se