Ekensbergsvägen 81

SÅLD
STILREN & VÄLPLANERAD 4:A - I ÖPPEN PLANLÖSNING - STOR UTEPLATS I SÖDERLÄGE MOT STOR GRÄSPLÄTT - LUGNT MEN CENTRALT LÄGE
Till salu finnes nu äntligen denna välplanerade 4:a i fantastiskt lugnt men centralt läge med stor uteplats i söderläge med front mot stor gräsplätt. Här kan man grilla och njuta
Slutpris
4 900 000 kr
Rum Boarea Månadsavgift Hiss Uteplats Byggnadsår
4 96 kvm 5 688 kr Nej Ja 1954
Upplåtelseform Bostadsrätt
Adress Ekensbergsvägen 81
Postadress 169 31 SOLNA
Område Råsunda
Kommun Solna
Rum 4
Boarea 96 kvm
Hiss Nej
Byggnadstyp Flerbostadshus
Uteplats Ja
Byggnadsår 1954
Slutpris 4 900 000 kr
VARDAGSRUM
Gediget vardagsrum i optimal öppenhet mot köksdel. Väldigt ljust och luftigt sällskapsrum med väggar målade i vit kulör och vacker ekparkett på golvet. Breda fönsterpartier som bjuder in till härligt ljusinsläpp. Via vardagsrummet når man även bostadens rejäla uteplats i fritt söderläge!

KÖK
Vackert kök som karaktäriseras av ljusa toner. Köket erbjuder fantastiska arbetsytor via bred arbetsbänk och gott om förvaring tack vare över och underskåp med luckor i vit kulör. Vackra kvadratiska kakelplattor i ljusgrå kulör ovan arbetsbänk av träslag. Köket lyses vackert upp tack vare en vacker panel med spotlights. Den maskinella utrustningen består utav; Inbyggd ugn, diskmaskin, fläkt samt kyl och frys i rostfritt. Här finns även flertalet eluttag för maskinell utrustning. Ett kök för den kräsne!

UTEPLATS
Utan tvekan blir denna enorma uteplats en utav bostadens absoluta pärlor. Med vacker anslutning via dubbeldörrar når du ut till uteplatsen som utan problem får plats med större set av loungemöbler och större matplats. Under sommarhalvåret blir detta som ett extra rum där du med glädje bjuder in nära och kära för trevliga sittningar! Tack vare söderläget och den fria gräsplätten får man här en riktig radhuskänsla centralt i Råsunda!

SOVRUM
Vidare så har bostaden 3 sovrum varav 2 rymliga sovrum och ett mindre. I två av sovrummen finns goda förvaringsmöjligheter via breda garderobsväggar.

BADRUM
Ett stort rejält badrum med två olika duschmöjligheter, ena via duschhörna och även ett badkar! I badrummet finns även tvättmaskin, arbetsbänk, stilrent handfat med kommod och spegel. Badrummet är vidare utrustat med golvvärme och WC. Vita liggande kakelplattor och mörkare klinker på golvet.

HALL
Vid hallen finns även goda avhängnings och förvaringsmöjligheter via flertalet garderober via skjutdörrar. Man möts av slitstarkt klinkergolv som sedan överlappas av den vackra ekparketten.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd.

BOSTADEN
Bostaden är registrerad som 3rok men disponeras idag som 4rok.

Byggnadsinformation

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1954
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

Status Utfört (2018-05-08)
Energiklass E

Föreningen

Namn BRF EPOSET 1
Byggnadsår 1954
Byggnadstyp Flerbostadshus
Org.form Bostadsrätt
Org.nummer 769606-1030
Om föreningen Brf Eposit 1 bildades 2000 och består av 26 lägenheter, varav 1 fortfarande är hyresrätt och ägs av föreningen.
Gemensamma utrymmen Tvättstuga finns i huset. Föreningens medlemmar har tillgång till cykel- barnvagnsförråd, trevlig innergård och takterrass.
Föreningens ekonomi Månadsavgiften har höjts med 12% från årsskiftet 2023/2024 och förening har inga planer på fler höjningar för närvarande enligt mail från styrelsen 2024-05-24.
Äkta förening Ja
TV/bredband Internet/bredband: Alla lägenheter är fiberanslutna genom Stockholms Stadsnät till en kostnad av 99 kr/mån för 1000/1000 Mbit/s, avgiften är obligatorisk för alla medlemmar

TV: Individuella avtal för IPTV tecknas genom Sappa eller Viasat, kabel-TV genom Com Hem finns tillgängligt dock utan gruppavtal.
Tillåts juridisk person Nej
Tillåts delat ägande Delat ägandeskap prövas i enskilt fall via skriftlig fråga till styrelsen.
Renoveringar Renoveringar:
2014 Ny ventilationsanläggning
2014 Fågelsäkring
2015 Spolning och besiktning av huvudstam/ avlopp 2014
2016 Värmesystem, renovering inkl asbest
2018 Värmesystem, justering
2018 Energideklarations besiktning
2018 OVK-besiktning
2018 Brandskyddsbesiktning
2019 Fibernätverk
2021 Radonmätning
2021 Genomgång av värmesystemet
2022 Installation av radonsug
2022 Installation av avgasare, filter samt rengöring av värmeväxlare klart
2022 Radonmätning
2022 Markytor och dränering gatsidan, inkl trappor, cykelställ samt nya sopkärl
2024 OVK

Pågende och lanerad åtgärd:
2023 Brandinspektion
2024+ Fasadputs
2024+ Portar
2028 Energideklaration
2030 Trapphus

Föreningen håller nu på med att byta samlingsledning i källaren, och det beräknas vara klart till midsommar.

Övrigt:
Överlåtelse- samt pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Observera att nedtagning av väggar och/ eller väsentliga förändringar och ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.
Parkering Boendeparkering råder i området och kostar ca 750 kr/kvartal alternativt 300 kr/mån. För mer information besök gärna www.solna.se.

Ekonomi

Pris 4 900 000 kr
Månadsavgift 5 688 kr
Inkl vatten och värme. Obligatoriskt tillägg om 99 kr/mån för bredband.
Indirekt nettoskuldsättning 273 031 kr
Gabriel Bilir Reg. Fastighetsmäklare 070 421 94 50 gabriel@bergetsro.se
Assisterande fastighetsmäklare Emillio Afram Reg. Fastighetsmäklare 070 020 22 26 emillio@bergetsro.se