Östervägen 28B

KOMMANDE
Toppmodern drömbostad i hjärtat av Råsunda. I centralt men lugnt läge finns denna optimalt planerade 2:a med svårslagen planlösning där varje kvadratmeter kommer till användning. Bostaden erbjuder genomgående stilrena och påkostade materialval! Stor balkong i soligt söderläge med utsikt längs med Östervägen.

Fantastiskt kök som ligger i öppen
Läs mer
Utgångspris
2 995 000 kr
Rum Boarea Månadsavgift Våningsplan Hiss Balkong Byggnadsår
2 34 kvm 2 895 kr 2 Ja Ja 2021
Upplåtelseform Bostadsrätt
Adress Östervägen 28B
Postadress 169 53 SOLNA
Område Råsunda
Kommun Solna
Rum 2
Boarea 34 kvm
Våningsplan 2
Hiss Ja
Byggnadstyp Flerbostadshus
Balkong Ja
Byggnadsår 2021
Utgångspris 2 995 000 kr

Byggnadsinformation

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2021
Uppvärmning Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)

Energideklaration

Status Utfört (2022-03-04)
Energiklass C

Föreningen

Namn BRF Råsunda 101
Byggnadsår 2021
Byggnadstyp Flerbostadshus
Org.form Bostadsrätt
Org.nummer 769635-2801
Om föreningen BRF Råsunda 101 består av 113 bostadsrättslägenheter, med en total boarea om ca 6 927 kvadratmeter, och 6 lokaler med en total lokalarea om ca 530 kvadratmeter·
Gemensamma utrymmen Föreningen har en gästlägenhet som kan bokas av medlemmar och finns till för övernattning av familjemedlemmar eller nära vänner som är på besök. Den ligger på Plan 0 på Råsundavägen 101 B.
Vår gemensamma föreningslokal är belägen i trapphus 5, Östervägen 28, till lokalen hör även en stor terrass och fullmöblerad.

Föreningens soprum är för matavall, hushållssopor, kartong, plast, tidningar, glas och metall. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga
Föreningens ekonomi Föreningens senaste höjningen gjordes 1 januari i år. Några nya höjningar är inte beslutade enligt mail från styrelsen 2024-02-28.
Äkta förening Ja
TV/bredband Telia Triple Play (Bredband, TV, Telefoni) – går ej att välja bort och kostar 220 kr/mån
Tillåts juridisk person Nej
Tillåts delat ägande Tillåter delat ägande med minsta del 10 %
Renoveringar Föreningens fastighet är så ny (färdigställd 2021) och därför finns för tillfället inga planerade renoveringar. Enligt stadgar (paragraf 8) görs årliga avsättningar till föreningens fastighetsunderhåll.
Viss förstärkning av skalskyddet har genomförts vår och sommar 2022 genom montering av brytskydd på dörrar till garage och källarförråd. Ett projekt om inglasning av balkonger är stängt då intresset för detta var obefintligt bland berörda bostadsrättshavare. Solna stad tillåter endast inglasning av balkonger mot innergården, ej gatufasader. Ett projekt som avsåg utökning av antalet laddningsuttag i garaget utfördes vintern/våren 2024.

Övrigt:
Överlåtelse- samt pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Observera att nedtagning av väggar och/ eller väsentliga förändringar och ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.
Parkering Föreningen har garage i två plan med totalt 64 garageplats för bil. Samtliga med laddstolpe för elfordon. 4 platser är avsedda för rörelsehindrade. Det finns även 4 platser för MC/moped. Billigaste P-platsen från 1225 kr/mån. Det finns lediga platser. Hyran för en MC/moped-plats är 550 kr/månad.

Ekonomi

Pris 2 995 000 kr
Månadsavgift 2 895 kr
I månadsavgiften ingår värme, kallvatten och källarförråd. Följande tillkommer:· Telia Triple Play (Bredband, TV, Telefoni) – går ej att välja bort och kostar 220 kr/mån
Indirekt nettoskuldsättning 710 369 kr
Gabriel Bilir Reg. Fastighetsmäklare 070 421 94 50 gabriel@bergetsro.se