Surbrunnsgatan 57

SÅLD
På attraktiv adress saluförs just nu denna välplanerad och nyligen renoverade mini-2a med närhet till Odenplan. Denna bostad andas ljus, öppenhet och effektiv planlösning, som i kombination med gedigna materialval och skapar en härlig hemkänsla.
Bostadens höga läge i huset bjuder på ett magiskt, genomgående ljusflöde vilket skapar
Slutpris
3 560 000 kr
Rum Boarea Månadsavgift Våningsplan Hiss Byggnadsår
2 30 kvm 2 591 kr 5 Ja 1974
Upplåtelseform Bostadsrätt
Adress Surbrunnsgatan 57
Postadress 113 27 STOCKHOLM
Område Vasastan
Kommun Stockholm
Rum 2
Boarea 30 kvm
Våningsplan 5
Hiss Ja
Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1974
Slutpris 3 560 000 kr
Rumsdisponering
1rok enligt ekonomisk förvaltare, disponeras idag som 2rok.

Byggnadsinformation

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1974
Uppvärmning fjärrvärme och frånluftsvärmeväxlare

Energideklaration

Status Utfört (2015-08-26)
Energiklass E

Föreningen

Namn Brf Odenpalatset
Byggnadsår 1974
Byggnadstyp Flerbostadshus
Org.form Bostadsrätt
Org.nummer 769638-0141
Om föreningen Brf Odenpalatset. Föreningen äger fastigheten Orion 16 med äganderätt. Fastigheten består av tre huskroppar med totalt 150 lägenheter varav 112 bostadsrätter och 38 hyresrätter. Föreningen har inga lokaler som hyrs ut.
Gemensamma utrymmen Det finns två tvättstugor och ett cykelrum i föreningen.
Föreningens ekonomi Det finns för närvarande inga planer på att ändra avgiften. Föreningens ekonomi är mycket god och målsättningen är att avgifterna framledes skall hållas stabila. Därtill finns 10 miljoner i kassan för framtida underhåll enligt föreningens hemsida 2023-08-08.
Äkta förening Nej
TV/bredband Vilken leverantör av bredband har föreningen?
Öppen fiber via IP-only. Obligatoriskt tillägg om 149 kr/mån.
Vilken leverantör av kabel-tv har ni?
Tv-utbud, utöver standardkanaler, finns tillgängligt via fiber.
Tillåts juridisk person Nej
Tillåts delat ägande Föreningen godkänner bara ägare som avser bosätta sig i huset. Föreningen kan möjligen godta ett delat ägande där föräldrar samäger lägenheten med sitt barn utan att bo i lägenheten. Vid ett sådant ägande kommer föreningen inte att acceptera andrahandsuthyrning av lägenheten även om barnet som bor i lägenheten har giltiga skäl som t.ex studier på annan ort eftersom samtliga ägare ska ha giltiga skäl för andrahandsuthyrning.
Renoveringar
Renovering av trapphus Surbrunnsgatan 59 - 2021
Relining av avloppsstammar 2020-2021
Renovering av trapphus Hagagatan 2019
Inpasseringssystem och kameraövervakning 2019
Elstambyte har inte skett i husen på Hagagatan och Surbrunnsgatan. Byggnaderna påOdengatan 60 och 60a är från 1899, så där har elen till stora delar bytts ut.

Kommande renoveringar:
Föreningen har 10 miljoner i kassan för framtida renoveringar. I den ekonomiska planen finns en underhållsplan där framtida renoveringar är specificerade.

2023 Nya avlopsstammar i Surbrunnsgatans källare.
2023 Renovering av soprum.
2023-2024 Stambyte Odengatan

Övrigt:
Överlåtelse- samt pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Observera att nedtagning av väggar och/ eller väsentliga förändringar och ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.
Parkering Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser. Det finns dock ett garage i fastigheten under föreningen, som drivs av Aimo Park. Där kan det finnas platser att hyra.

Ekonomi

Pris 3 560 000 kr
Månadsavgift 2 591 kr
Inkl vatten och värme. Obligatoriskt tillägg om 149 kr/mån för bredband.
Indirekt nettoskuldsättning 1 258 093 kr
Ronni Mleczkovicz Reg. Fastighetsmäklare 072 332 06 66 ronni@bergetsro.se